Хербология

Борба с плевелите при земеделските култури

Хербологията е сравнително нова наука, която изучава всички аспекти на проблема с плевелите, с цел да разработи и усъвършенства методите и средствата  за борба с тях. През последните десетилетия тя се утвърди като една от най-динамичните и най-важните агрономически науки в света.

Aвторски колектив от дългогодишни учени херболози – преподаватели в АУ-Пловдив, както и на по-млади и перспективни научни работници. Авторският колектив е в състам: проф. д-р Тоньо Тонев, проф. д-р Мая Димитрова, проф. д-р Щелияна Калинова, проф. д-р Иван Жалнов, доц. д-р Илиян Желязков, проф. д-р Андон Василев, доц. д-р Мирослав Титянов, гл. ас. Аньо Митков и гл. ас. Мариян Янев.

Обемът на книгата е около 500 страници и освен текста,  включва и цветно приложение с най-широко разпространените у нас плевели по културните растения.

В раздела за химична борба авторите ще представят най-новите хербициди за контрол на плевелите.

Изданието е предназначено освен за студентите в АУ-Пловдив и в  другите аграрни висши учебни заведения у нас, но най-вече за земеделските производители в България – зърнопроизводители и други.

70,00 лв. 66,00 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
Хербология
Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!